Het scharnier

ATELIER KLIJNSTRA met het scharnier als denkbeeld Huisgalerie de Drie Spieringen open atelierdagen Gouda 12 en 13 april 2014 van 11.00 tot 17.00.

Huisgalerie de Drie Spieringen PRESENTEERT:
ATELIER KLIJNSTRA met het scharnier als denkbeeld
Gedurende de open atelierdagen Gouda op 12 en 13 april 2014 presenteert Huisgalerie de Drie Spieringen Atelier Klijnstra met het scharnier .
Het scharnier wordt getekend en als denkbeeld onderzocht op zijn functionele aspecten: een constructie om twee voorwerpen draaibaar t.o.v. elkaar te verbinden.
Het scharnier bestaat uit twee stukken metaal die in elkaar grijpen en met een doorlopende pen verenigd zijn, om welke de beide delen zich bewegen.
De galerie wordt omgebouwd tot atelier en door middel van een plaatdruktechniek worden ter plekke tekeningen gemaakt. Het gaat knarsen en piepen in het pandje aan de Spieringstraat 6 en de geur van drukinkt en terpentijn komt u bij binnenkomst tegemoet.
Op zondagochtend 13 april 2014 om 11uur geeft Herma Klijnstra een korte toelichting op de tekeningen en op de inzichten welke deze tonen in relatie tot de taalfilosofie van Wittgenstein en specifiek tot zijn opmerkingen over het scharnier in “Over zekerheid”.
Locatie: Huisgalerie de Drie Spieringen Spieringstraat 6, 2801ZM Gouda
Zaterdag 12 en zondag 13 april van 11.00 tot 17.00.